3 Mënyra Për Të Tërhequr Dhe Për Të Punësuar Të Rinj të Shumëllojshëm dhe Punëtorë

Si funksionon një kompani në rekrutimin e talentëve me këmbëngulje për t’a kryer punën dhe të diversitetin për të sjellë perspektiva të reja dhe me vlerë për punën e tyre? Këto ditë, kjo është një pyetje kudogjendur duke u kërkuar nga qiraja e menaxherëve në startups dhe dora e fatit mbi 500 njësoj. Përgjigja nuk është e drejtë përpara, por si një nga më të mëdha pa qellim fitimi të  shërbimeve sociale të Nju Jorkut me rreth 2.000 të punësuar dhe nevojave të vazhdueshme të punësimit, në New York thjeshtër, ne e dimë se vetëm të postuar në bordet punë dhe të reduktimit të rinisë prejardhja nuk është duke punuar ashtu si duhet.

Një vit më parë, fëmijët të braktisur, filloi të ofrojë programi i parë të Nju Jorkut digital ndajë në shënjestër të popullsisë kujdestare të rinjve, me qëllim nisjen drejt një grupi të ri të njëmijtë të talentuar dhe të ndryshme në tregun e punës në shkallë vendi, ka më shumë se 400.000 fëmijë në kujdestari. Më pak se gjysma e këtyre të rinjve do të punësohen brenda katër viteve të emancipimit, dhe vetëm tre për qind  do të diplomojnë nga një universitet.
Në New York fëmijët e gjetur, në fuqizimin e të rinjve në nxitjen për të marrë përgjegjësinë e të ardhmes së tyre dhe të vendosur veten në tregun e sotëm të punës. Përfshirja në programin tonë digital mëson kujdesin per rinin si dhe aftësitë bazë dixhitale leximit dhe u jep atyre me një laptop dhe qasje celular internet për pesë vjet, dy gjëra që shumica prej nesh duke marrë  të dhënat, por mund të jetë jeta ndryshe për studentët të cilët janë mësuar të shkruajnë ese mbi celularat e tyre . Një tjetër ofert, Programi për zhvillimin e fuqisë punëtore në teknologji, atëherë i ndihmon ata të marrin kodim dhe trajnime të tjera teknike në shkolla të  tilla si per bursat e ndryshme, Asambleja e përgjithshme e vitit lartë, duke çuar ata në praktikat e punës që ata kurrë nuk kanë ëndërruar të jetë e mundur.

Të diplomuarit tanë kanë aftësitë e duhura dhe të kenë një ngjashmëri dhe diversitet e pikëpamjeve që paguajnë plotesisht për punëdhënësit. Por, pa ndihmën proaktive nga fëmijët e gjetur dhe shkollat ​​tona të trajnimit partner, të rinis e shumica e këtyre të rinjve do të kurrë nuk kanë marrë më shumë se një shikim. Kjo është një turp, dhe ka disa mësime të vlefshme për të nxjerr në dritë në lidhje me minierat neglizhohet pishina e kandidatëve për diversitetin e vërtetë.

1.Lexo përtej rezymesë.

Shpesh ne mendojmë “standarde të larta ” do të thotë vetëm përvojë pune ose arsim të Ivy League, kështu që ne nuk do të njohim se si një punonjës i ri i cili ka aftësi, është një punëtor vështirë dhe të etur për të mësuar mund të jetë edhe më e vlefshme. Një nga të diplomuarit e fundit tek fëmijët e gjetur, të Allen, kishte vetëm një diplomë të shkollës së mesme si dhe një note në disa kolegjet; ai me siguri nuk k ate perfunduar inxhinierin kompjuterike. Megjithatë, ai përfundoi programin e tij të trajnimit teknologjisë në krye të klasës së tij dhe tani është duke punuar për një agjenci në detyra në kompanitë si Goldman Sachs dhe JP Morgan. e nevojshme ishte një e shtënë e All Allenit.

2.Shumëllojshmëri është vetëm ajo shumëllojshmëri.

Biznesi Harvard përcakton dy lloje të shumëllojshmëri: natyrshme dhe të fituara. Pra, shpesh kur dëgjojmë për shumëllojshmërin në vendin e punës, kompanitë janë kryesisht ne kembengulje në rritje të grave dhe minoriteteve. Ndërsa kjo është tepër e rëndësishme, gjinia dhe etniciteti janë indikacione të larmisë së trashëguar. Ashtu si të rëndësishme është fituar diversitetin, përshkruar nga rishikimi të Biznesit në Harvard si “tipare të fituar nga përvoja.” Me fjalë të tjera, e kaluara jonë ndihmon të përcaktojë se cilët jemi të dy personalisht dhe profesionalisht. Për shembull, në rritje deri në sistemin e kujdesit birësues, pa një shtëpi të përhershme, shpesh mund të rezultojë në një kërkim për stabilitetin dhe komunitetit në moshën e rritur. Si Gallup vlerëson se qarkullimi mijëvjeçar puna kushton ekonomisë së SHBA-s 30.5 $ billion në vit, punonjësit besnikë të cilët janë duke kërkuar qëndrueshmëri dhe punësim afatgjatë mund të jetë i paçmuar për kompaninë tuaj në afat të gjatë.

3. Rrezikoni.

Nganjëher në një kohë, kur një kandidati joortodoks guximtar vjen së bashku, pranojnë se ai ose ajo mund të jen të paçmuar për kompaninë tuaj edhe pa origjinë  e lëmuar. Të marrë një rrezik, dhe të punësojë ata. Qasja në punë për popullatat e ndryshme të vijë vetëm kur dikush që ka kapërcyer tashmë pengesat për hyrjen vendos të devijojnë nga norma në një mënyrë që më tej zgjeron portën.

Pa kampionëve nga brenda, lloji i diversitetit që vjen nga një jetë e luftuar dhe ben presion – shtylla kurrizore e historisë së Amerikës – thjesht nuk do të jetë një pjesë e identitetit të korporatës këtij vendi. Kjo do të dëmtojë jo vetëm të rinjtë si Allen, ajo gjithve na dhemb. Nëse ju jeni guximtar i mjaftueshm për të kërkuar atë, i pashfrytëzuar, talenti i ndryshëm është kudo vetëm duke pritur për një mundësi të shkëlqyer.

/entrepreneur.com.al