5 Mënyra për t’a Ditur Se a e Keni ADN-në e një Ndërmarrësi

Duket se në shoqërinë e sotme, të jeni një sipërmarrës të bënë një lloj rockstar. Vetë titulli ka një apel që e bënë çdo kë me një ide papritur që doni të thonii vetes një sipërmarrës.

Por duke qenë një sipërmarrës i vërtetë nuk është një rrugë e lehtë. Shumica e sipërmarrësve kanë bërë para – dhe kanë humbur para. Është normale që të ketë pasur dështim  dhe sukseset. Pyetja është nëse ju keni  ADN-n për të parë atë nëpërmjet saj, ose në qoftë se ju ndiheni të detyruar të rrini me një punë të sigurt në zyre sa,  ideja juaj për të qenë  sipërmarrës  dështon. Dhe sinqerisht, nuk ka asgjë të keqe me këtë – sipërmarrja nuk është për të gjithë.

Këtu janë pesë treguesit që do të ju ndihmojë të përcaktoni nëse rruga e vështirë e sipërmarrjes është e drejtë për ju.

 

1.Ju luftoni për të mësuar, pa duart në përvojë

Një temë shumë e zakonshme që kam gjetur në mesin e rrjetit tim sipërmarrës është se shumica e ndërmarrësve të mësojnë duke vepruar. Kjo është arsyeja pse keni dëgjuar për sipërmarrës të suksesshëm të dështuar nga shkolla. Jo për shkak se ata donin të provonin një pikë, por për shkak se mjedisi shkollor nuk u shërben  atyre. Ata nuk kishin mësuar asgjë nga dikush tjetër duke folur me ta.

Nevoja për të përlyer duart është një tipar i rëndësishëm i një sipërmarrës.

2. Ju jeni me durim të paduruar

Fëmijët me shpirtrat sipërmarrës shpesh janë të emëruar  si “të padurueshëm.” Ata nuk mund të ulen ende. Ata kanë vëmendjetë të ulëta. Por, si këta fëmijë rriten, ata zhvillojnë atë që është përshkruar më mirë si aftësia për të qenë “me durim të paduruar.” – Dhe ata nuk duhet. Por ato gjithashtu janë shumë të mirë për të pritur kohën e duhur për të tërhequr këmbëzën në vendime.

Në qoftë se ju mund të jeni të dyja në të njëjtën kohë – me durim paduruar – atëherë ju jeni të drejtë, kur ju duhet të jetni.

3.Ju nuk do të merrni “jo” si përgjigje

Ka një ndryshim midis të qenit padurueshme këmbëngulës dhe përulësi të vazhdueshëm. Njerëzit që marrin  “jo” dhe refuzojnë të pranojnë reagime të dobishme janë ëndërrimtarë madhërishëm, nuk bazohen në realitet. Por njerëzit që thonë “jo” dhe pastaj të marrin kohë për të dëgjuar, mësojnë, për të rregulluar dhe për të mbajtur lëvizur përpara posedojnë një dhuratë e vërtetë për këmbëngulje.

4.Ju pëlqen të “posedoni” punën tuaj.

Një nga arsyet e mëdha që njerëzit me shpirtrat sipërmarrëse luftojnë në mjediset e korporatave është për shkak se ata ndjehen sikur ata nuk e “posedojnë” punën e tyre. Kjo është një kombinim i jepet ose nuk i jepet liri të mjaftueshme krijuese, ose që kanë kaq shumë kontroll dhe ekuilibër në vend se asgjë në fakt bëhet  në mënyrë efektive.

Të jesh një sipërmarrës është e vështirë, por aftësia për të marrë përgjegjësinë e punës tuaj është shpërblimi i vërtetë.

5. Ju nuk jeni pas parave, por pas lirisë

Qëllimi juaj përcakton rrugën tuaj. Ju duhet të dini se çfarë janë motivet tuaja dhe qëllimet tuaja, përndryshe ju do të ndjekni gjëra të gabuara dhe do të përfundoni diku ku nuk jeni të kënaqur .

sipërmarrësit e vërtetë kërkojnë lirinë – dhe përkufizimi i lirisë është subjektiv. Kjo është më shumë për një mënyrë jetese sesa një paketë të përfitimeve ose një bonus në fund të vitit.

/entrepreneur.com.al