Cila Është Detyra të Cilën Shumica e Bizneseve të Vogla e Urrejnë

Ju jeni një pronar i ri i biznesit. I keni porositur kartat e biznesit tuaj,për t’a vendosur faqen tuaj te internetit, keni punësuar punonjësit tuaj të parë. Ju poashtu keni disa klientë të cilët janë të gatshëm të ju paguajnë për atë që bëni. Ju jeni gati për t’u nisur.

A jeni i sigurt për këtë?

Ju nuk e keni përmendur asgjë rreth llogarimbajtjes tuaj.

Uhh …

Në një studim, TD Bank kërkoi 508 pronarët e bizneseve të vogla që kanë dashur gati zotërojn biznesin e tyre. Pothuajse të gjithë të anketuarit – 96 për qind – thanë se donin që të kenë fleksibilitet dhe një ndjenjë të kontrollit. Ata deshirojn t’a kalojnë kohën me klientët e tyre dhe duke i shërbyer atyre.

Por llogarimbajtjen? Jo aq shumë. Pothuajse gjysma e pronarëve të anketuar thanë se llogarimbajtja ishte detyra e tyre më pak e preferuar. Dhe sa më shumë kohë që pronarët e bizneseve kalojn duke drejtuar bizneset e tyre, aq më shumë e urrenin detyrën – 58 për qind e pronarëve të bizneseve që punojnë 60 ose më shumë orë në javë, tha se llogarimbajtja është veçanërisht e kulluar. Trajtimi financiar, bankar dhe marketingu ishin gjithashtu sende të papëlqyeshme në listë për t’u bërë nga shumë pronarë të bizneseve të vogla.

Studimi nuk gërmoj  në arsyet pse detyrat e llogarimbajtjes nuk merrnin dashuri, por unë mund të përmbush në disa nga boshllëqet nga përvoja e kaluar.

  • Llogarimbajtja mund të jetë e vështirë. Nëse nuk keni një diplomë të kontabilitetit, ju nuk do të dini automatikisht gjënë e parë në lidhje me praktikat themelore të kontabilitetit. Ju duhet të mësoni atë.
  • Llogarimbajtja  zakonisht nuk është burim argetimi. Kjo është e gjitha në lidhje me fakte shumë papritmas – të vërtetën. Kur i shihni shpenzimet e biznesit tuaj të ngriten dhe pak të ardhura burojn në të, ajo mund të dëmtojë.
  • Llogarimbajtja mund të jetë shumë kohë marrese (sidomos në qoftë se ju jeni e ri në të.)
  • Me llogarimbajtje, është e lehtë për të bërë gabime, dhe gabimet mund të jenë te kushtueshme.

Studimi nuk ka përmendur listën e pagave, i cili ka tendencë për të komplikuar gjërat për pronarët e biznesit të vogël. Listen e pagave është një detyrë gjithnjë e më komplekse, me shkallën e papunësisë e taksave ndryshimit të gjitha taksat në kohë, shtetërore dhe lokale të luftojn me, dhe afatet taksa paraqiten për të kujtuar. Nëse ju rremuje taksat tuaja federale e pagave, ju do të jeni te dëgjuar nga qeveria. Ajo mund të jetë një dhimbje e vërtetë për pronarët e biznesit të vogël në mënyrë të veçantë, të cilët janë më shumë të ngjarë të jenë të trajtimit të këtyre obligimeve të tyre.

Ashtu si apo jo, gjendja e librave të biznesit tuaj mund të jen shumë mirë të përcaktuar nëse biznesi juaj jeton apo vdes. Harrojeni për të paguar një faturë, dhe ne fund kredia juaj shkon. Nuk arrijnë të mbajnë gjurmët e faturave, dhe ju humbas në të gjitha llojet e zbritjeve të biznesit-tatimore. Të humbur gjurmët e faturave tuaja që vijnë në, dhe ju do të humbasni para.

A jam i frikësuar ende? mirë. Ju duhet të gjejnë një metodë llogarimbajtjes që ju mund të mbeshteteni, nëse ju mbani një regjistër të përpiktë të shkruar me dorë, të përdorur software të llogaritjes ose të vendosë për të vetëm t’ia kalojë të gjithë punën për një llogarimbajtes të jashtëm.

Mbajtja e financave të biznesit tuaj është një pjesë jetike qe e mbajnë një biznes të suksesshëm. Në fakt, gati gjysma e pronarëve të biznesit në nje studim, than se në qoftë se ata mund të japin një këshillë për ndërmarrësit e rinj, do të ishte për të krijuar një  të  nderruar biznesit dhe planit financiar.

Mos injoroni financat e biznesit tuaj. Filloni tani. Gjeni një metodë llogaritje që punon për ju dhe të filloje regjistrimin e parave tuaja – para se ajo te  largohet nga ju.

MIKE KAPPEL

://entrepreneur.com.al