E Hëna – 5 detyra për një javë të suksesshme

Konsiderojeni të hënën si një fillim i ri!

Nuk është sekret se shume njerëz i urrejnë të Hënat. Sidoqoftë, nëse ju e keni paksa me pasion punën që bëni, e Hëna nuk duhet parë si ‘tmerr’, por si një ‘fillim i ri’. Çdo javë e re sjell mundësi të re. Pak rëndësi ka çfarë kaluat javës që shkoi, tani kjo është një javë e re dhe mund ta filloni me optimizëm.

5 detyra për një javë të suksesshme

1. Filloni sa më herët. Shkoni në punë pak më herët të Hënën në mëngjes për ta filluar bukur javën. Merrni kohë për të reflektuar mbi prioritetet që do vendosni për këtë javë dhe filloni të bëni plane.

2. Vendosni një objektiv të ri. Çdo te Hënë, duhet ti vendosni vetes nje objektiv të ri të javës. Ndërkohë që do të shkruani objektivin e kësaj jave, ju duhet edhe të mendoni a e përmbushët objektivin e javës se shkuar. Nëse nuk e arritët, si mund t’ja bëni për tu përmirësuar?

3. Planifikoni takimet për këtë Javë E Hëna është koha e duhur për të planifikuar takimet me ekipin tuaj, pasi kalendarët janë të lirë në fillim të javës. Mendoni se cilin duhet të takoni këtë javë dhe përdorni të Hënën në mëngjes për të përcaktuar takimet. Kini parasysh se takimet ballë për ballë me anëtarët kyç të ekipit tuaj janë element thelbësorë të ecurisë së javës.

4. Tregoni Vlerësim. Çdo të Hënë, zgjidhni një person për ta falenderuar për një punë që e ka bërë mirë. Punonjësit tuaj motivohen nga lavdërimet tuaja dhe shpesh harrohet të tregosh mirënjohje për përpjekjet e rëndësishme. Ky akt mirënjohjeje mund të jetë shumë i thjeshtë, mbase një email i shpejtë apo një dhuratë simbolike si një darkë, por duhet bërë një rregull apo zakon pasi në këtë mënyrë mund të shkohet larg.

5. Shqyrtoni Sfidat që iu shfaqen. Sfida të reja shfaqen gjatë gjithë kohës. Merrni pak kohë të Hënave për të menduar mbi atë që duhet për të zgjidhur problemet shpejt dhe për të shmangur humbjen e vëmendjes nga punët e përditshme gjatë drejtimit të biznesit tuaj. Mendoni për zgjidhje.

 

Duke ia shtuar këto detyra të thjeshta çdo të Hënë, ju do të zbuloni se e Hëna është një ditë të cilën mezi do ta prisni, si një ditë për të parë larg dhe për të vënë re gjëra të bukura që po ndodhin përreth jush.

Nëse ju pëlqen artikulli, mund ta ndani në mediat sociale tuajat. Nëse keni komente apo pyetje kontaktoni ose komentoni për ti dhënë zë bisedës.