Këto janë 5 Mënyrat se si të çlodhemi nga rruga për tu kthyer i rigjallëruar

Nganjëherë jeta në shtëpi mund të duket me tension sikur një ditë në zyre – nga menaxhimi i aktiviteteve shkollore të femijëve, për të stërvitur ekipet e tyre sportive, angazhimet sociale, dhe projektet DIY rreth shtëpisë. Kur ndërprehet biznesi I udhëtimit (dhe nganjëherë ndërlikohet) pas disa orë rutinë, e kam zbuluar që gjithashtu mund të ofrojë mundësi të pushosh, të rivendosesh dhe të kthehesh në shtëpi me një version më të freskët për veten.
Këtu janë disa mënyra që mund të keni dobi të këtyre mundësive – dhe të ktheni kohën tuaj në rrugë për veteveten tuaj.

1.Një natë në hotel
Pas një raund të ngarkuar të takimeve, të kalosh natën në një hotel mund të jetë një heqës I mire I stresit. Shumë hotele ofrojnë pishinë dhe vaska të ngrohta për mysafyrët, sëbashku me paketat spa në salon dhe shërbimin e dhomës. Vazhdo dhe kënaqe veten tënde pak.. Bëj një masazh. Rregulloj thonjët. Bëj një prerje të freskët. Përfundoje natën me një not relaksues dhe zhytu në një varkë të nxehtë.

2.Arrij shfaqjet e preferuara
Të kalosh një natë ose dyë në hotel në kontrollin e vetëm të televizionit apo në shërbimin rrjedhës në laptopin apo tabletin tuaj është një mënyrë e mirë që të arrish programet tua pa ndërprerje. Dëshiroj me qef të shikoj episode televizive sikur “Zëvendës presidenti”dhe “Atdheu”kur jam në rrugë apo çlodhem duke ndëgjuar muzikë të preferuar. Pas disa netë në hotel, kam vërë në vend gjithqka dhe mund të përqëndroj kohën time në shtëpi për familjen dhe miqtë.

3.Ndryshoni trajnimet tuaja
Nëse ju jeni si unë, ju ndoshta shtrydh në rutin tuaj rutinën në mes të angazhimeve ditë për ditë në shtëpi. Kur udhëtoni, shpesh mund e përdorin kohën para dhe pas atij takimi të madhe për të provoni një rutinë të re stërvitje. Përderisa shumica e hoteleve kanë palestra që ofrojnë peshat e lirë dhe punë të rutinës, gjithashtu disa ofrojnë yoga dhe klasa të tjera për palestër që mund t’i provoni gjatë qëndrimit tuaj. Nëse ju jeni vrapues, kërkoni nga portieri të ju rekomandojë një shteg të afërt të vrapimit dhe shqyrto mjedisin gjersa je duke u përshtatur në vrapimin e gjatë të javës. Vendi im i preferuar për një vrapim të gjatë është përgjatë skelës në San Francisko – kjo është një mënyrë e mirë për të bërë disa stërvitje dhe një pamje fantastike e qytetit.

4. Dilni dhe shqyrtoni
Kur jeni në rrugë disa herë në muaj, është e lehtë të harrosh se udhëtimi0 i biznesit shpesh na qon në disa nga qytetet më të mira në botë. Kështu që mënjanone joshjenn për tu ulur poshtë dhe të punoni natën në dhomën tuaj të hotelit dhe të dilni të shqyrtoni vendbanimin tuaj. Kur udhëtoja 12+ herë në vit, unë u përpoq për të kapur një lojë të vogël ligës së basketbollit në çdo qytet që vizitoja. Në New York, unë hoqa dorë nga darka, në vend të kësaj kapja një pjesë të picës dhe shëtitesha rreth Manhattan për t’u çlodhur në fund të një dite të gjatë të takimeve. Të shqyrtosh një qytet të ri – ose një qytet të njohur në një mënyrë të re – mund të pastroj kokën tuaj dhe të shtoj pak argëtim për udhëtimet e biznesit tuaj.

5. Ose, vetëm fle
Nga ana tjetër, kur puna juaj ka pëerfunduar, nuk ka asnjë rregull që thotë se ju nuk duhet të bëni asgjë. Vendos shenjën në derë “mos shqetëso”, shpaketo çdo gjë që do të ju duhet për mëngjes dhe vendos një thirrje të dyfishtë pë tu zgjuar për të shmangur çdo ankth të bezdisur rreth humbjes së alarmin tuaj. Pastaj mbyll perdet (më pëlqen t’i mbyll me copëza të rrobave të hotelit kështu që është krejtësisht errët) dhe të kem mundësinë për të shkuar në shtrat herët për një gjumë të natës të qetë e të pandërprerë. Trupi dhe mendja juaj do të ju falenderoj kur vini në takim pune në mëngjesin e ardhëm që është shumë më I ndritshëm, më i përqendruar dhe më produktiv.

entrepreneur.com.al/