Kjo Kompani Përdorë Mësimin e Makinave për t’i Gjetur Pronarët e Makinave të Marra Mbrapsht

Kur një kompani e makinave lëshon një tërheqje, kjo është zakonisht për shitësit për të arritur tek konsumatorët e prekur. Por, pasi që automjetet mund t’i ndryshojnë duart, duke i lënë të dhënat e vjetëruara, tregtarët nuk janë gjithmonë në gjendje t’i sigurojnë shoferët me këtë në kohë jetike të informacionit.

Një kompani që trajton këtë çështje është Recall Masters, e themeluar nga programuesi Chris Miller.

Recall Masters, i cili punëson 20 njerëz dhe madje edhe një lobist në Uashington, mbledhë të dhëna nga më shumë se 50 burime të ndryshme, atëherë përdorë të mësuarit e mekanizuar për të analizuar atë. Për fillimin mundet , pastaj të përcaktojë nëse një automjet kualifikohet për një risjellje dhe kush është pronari i saj aktual – edhe në qoftë se ajo ka qenë rishitur disa herë – nga e tëra i zhytur në miliarda transaksioneve, sipas Miller. Ai emeroi procesin “mjeko-ligjore dixhitale.”

“Ne e bejmë të mundur që shitësit të lidhen me pronarët e automjeteve dhe duke i rregulluar risjellen”, i tregoi Milleri një ndërmarrësi në një email. “Qëllimi i çdo gjë që bëjmë është për të mbrojtur bizneset e automobilave dhe konsumatorët dhe për të ndihmuar [prodhuesit e pajisjeve origjinale] dhe tregtarët ndertojnë marrëdhënie të qëndrueshme me konsumator.”

Ju vetëm duhet të merrni në konsideratë skandalin e “Takata” me airbag-un, per të parë nevojën për një solucion të till si “Recall Masters”. Kompania japoneze pranoi fajësinë më 27 shkurt për të akuzat e mashtrimit, pasi u zbulua se drejtuesit kishin tentuar te mbuluar airbag-at e tyre te dëmtuar, të cilet kanë qenë përgjegjës për të paktën 16 të vdekur. Katër kompanitë e makinave – Ford, Honda, Nissan dhe Toyota – gjithashtu janë paditur së fundmi per njohuritë e tyre mbi airbag-at problematik te Takates, të cilat kanë qëlluar me predhës në mbrendësi të makinave.

Qeveria federale “nuk mbledhë apo mbanë të dhëna për numrin dhe si shitësit tmerren me risjellje,” Siguria Kombetare e Trafikut ne Rrug i tregoi ndërmarrësit përmes emailit. Sipas të dhënave te Recall Master, megjithatë, 61 milionë automjete ishin tërhequr në vitin 2016, duke vendosur një rekord për automjeteve te risjellura brenda një viti.

Kompania sjellë në të ardhurat nga shitja e programit si një shërbim shitësve, ndertuesit e makinave dhe kompanitë e makinave me qira.

“Duke qenë një fillim relativisht e ri në një industri te themeluar rezistente për të ndryshuar, Recall Masters kishte që shumë ngadalë ti rregulloj marrëdhëniet dhe të centralizoj të dhëna në të gjitha  prodhuesit te medhenjë te automobilave”, thotë Miller, duke shtuar se kompania ishte në “inkubacion” për gjashtë muaj.

Shumicen e përvojës paraprake Miller ka qenë në ndërtimin e marketingut te automatizuar , duke përfshirë edhe një masë në “Criterion Networks”. Ai ka punuar me institucionet financiare të tilla si HSBC dhe Washington Mutual, si dhe kompanitë e makinave të tilla si Mercedes dhe BMW. Ai ka investuar 500.000 $ nga paratë e tij për të ndërtuar Recall Masters. Tani, thotë ai, kompania është në kërkim për të rritur fonde dhe për të marrë një vlerësim prej më shumë se $ 40 milion.

“Unë kam kërkuar kohë për të kanalizuar aftësitë e mia në diçka që është shkak i orientuar”, thotë Miller, i cili filloi programimin kur ishte 9. “Më pëlqen ta mendoj Recall Masters si një kompani me një kauz ne jemi me të vërtetë duke u përpjekur për të bërë rrugët e Amerikes më te sigurta. ”

/entrepreneur.com.al