Ndërtimi i një Ekipi i Cili Punon Shumë Fillon Me Ju

Bizneset e reja kërkojnë punë shumë të vështirë, pa pushim për të lodhurit. Për shkak se ju duhet të lëvizni me shpejtësi të dritës për të fituar përparësinë e forcës lëvizëse, kjo shpesh do të thotë shumë punë në netë të vona në afërsi me anëtarët e ekipit tuaj. Ekipi themelues duhet të jetë në gjendje të lulëzojë në atë ambient. Kapitali do të jetë i ngushtë dhe ju do të duhet t’i zgjeroni burimet tuaja njerëzore aq sa keni mundësi, pa e thyer bankën.

Punësojini njerëzit e duhur

A doni një ekip që punon shumë? E gjitha fillon me rekrutimin e njerëzve të duhur nga porta. Përveç shikimit nëse ata e kanë aftësitë e duhur për punë, ju keni për të parë nëse ata kanë qëndrim të drejtë dhe etikë të vështirë pune. Mos e merrni fjalën e tyre në të, pasi të gjithë do të thonë se ata e kanë “gjënë e duhur”. Ju duhet të bisedoni me ish punëdhënësit e tyre si referencë, dhe të ju japin shembuj real se si kanë funksionuar në atë kapacitet në të kaluarën.

Edukojeni kulturën e duhur për ekip

Pasi t’i keni njerëzit e duhur, rrethojini ata me kolegë që punojnë shumë. Krijo një kulturë të “të gjithë për një dhe një për të gjithë” të përgatitur për të bërë çdo gjë që është e nevojshme për të ndihmuar kompaninë që t’a fitojë garën. Krijo objektiva realistë për ata për të goditur me data të caktuara, dhe për të krijuar një shpirt konkurrues brenda kompanisë, ku njerëzit mund të tregojnë aftësitë e tyre.

Shpërblejini sjelljet e dashura

Kur njerëzit janë duke ju treguar sjellje të dashur dhe etike të punës, shpërblejini ata. Jepini anëtarëve kryesorë të ekipit një pjesë të kapitalit. Jepu atyre një certifikatë dhuratë në restorantin e tyre të preferuar. Merrini ata në një lojë me top. Krijo një program për punonjësin e muajit. Bëni çdo gjë që ju duhet të bëni për të siguruar që ata t’a dinë se puna e tyre e vështirë nuk ka shkuar pa u vënë re, dhe është vlerësuar nga ekipi.

Mos i shtyni njerëzit përtej kufirit të tyre

Gjithmonë punë dhe pa argëtim, e bën Jackun një djalë të mërzitshëm. Puna rreth orës mund të jetë rraskapitëse. Dhe, ju nuk doni që ekipi të digjet. Pas një vrapimi të gjatë, lëreni ekipin që të marrë një ditë pushim për t’a kapur frymën e tyre, dhe të shpenzojnë kohë me miqtë dhe familjen e tyre, larg nga zyra. Njerëzit janë njerëz, dhe keni nevojë për t’i nxitur një ekuilibër në mes punës dhe jetës, për t’a mbajtur ekipin tuaj për afat të gjatë.

Mos i thuaj, por tregoja

Kur keni diçka që ka nevojë për t’u bërë, është e rëndësishme që t’i tregoni ekipit se si t’a bëjnë, në vend se t’i thoni atyre për t’a bërë atë. Mos lini asgjë të paqartë, që do t’a bënte ekipin t’i tjerrin rrotat në zhgënjim, pa e pasur të qartë se çfarë ju duhet saktësisht. Kur ju i tregoni atyre se çfarë të bëjnë, që nuk lë asgjë për interpretim, dhe që do ju çojë shumë shpejt në produktin tuaj të dëshiruar në fund.

Mbërthejini ata me sjelljen tuaj ditore

Gjithçka fillon me ju. Nëse punëtorët e juaj nuk ju shohin juve duke e bërë atë punën e vështirë që i keni thënë atyre t’a bëjnë, ata nuk do t’a bëjnë atë kurrë. Kështu që, përvishini mëngët, thuajini bashkëshortes tuaj se ndoshta do të vonoheni për darkë, dhe hidhuni në punë me ekipin tuaj. Kjo do të ju ndihmojë që të fitoni besueshmëri si një udhëheqës dhe si një partner ashtu si një nga kolegët e tyre, të gatshëm për të kërcyer në hendekun e përleshjes.

Kështu, siç mund t’a shihni, nëse jeni duke u ankuar për mungesën e punës në ekipin tuaj, ju e keni një person për t’a fajësuar…veten tuaj!!

/entrepreneur.com.al