Një Thirrje me Video? Jo Faleminderit.

Merreni vetëm një shikim në ndonjërën nga fotografitë për mua dhe ju do të pajtoheni që unë kam prirje për radio. Sigurisht jo për video. Pra, pse unë jam duke u ftuar shumë e më shumë video thirrjet? A është kjo një trill apo vetëm një trend i tmerrshëm? Çfarëdo qoftë ajo, njerëzit kanë nevojë për të prerë atë. Unë nuk dua të jemë në thirrjen tuaj nga video.

Video është përhapur ne botën tonë. Në varësi cilin raport keni lexuar (si ky), është vlerësuar se 70 deri 80 përqind e trafikut të internetit do të konsumohet nga videot deri në fund të dekadës (nëse jo tashmë). Sigurisht, shumica është Netflix, Amazon, Hulu dhe YouTube. Por njerëzit janë duke përdorur video për të dokumentuar jetën e tyre, jetën e qenve të tyre, humorin e tyre dhe aftësitë e tyre të raportimit në platformat si Instagram, Snapchat dhe Twitter. Pjesa më e madhe e kësaj janë gjëra të shkëlqyeshme (dhe shpesh të qeshur), por ka një anë të errët. Jo, unë nuk jam duke folur në lidhje me thirrjen e tmerrshme që softball umpire ka bërë kohës së fundit. Unë jam duke folur në lidhje me shërbimet konferenciale në video që janë ngadalë duke përhapur në botën profesionale.

Ti i njeh këto shërbime, sepse ka shumë prej tyre. Të dy më të përdorur në korporatën America duket të jetë Google Hangouts dhe Microsoft Skype. Me Hangouts dhe Skype që ju jo vetëm që mund të bëni një telefonatë të bazuar në web me vetëm një ose shumë njerëz, por ju mund të tregoni fytyrat tuaja  në kohë reale për të të pare të gjithë. Corporata America dashuron këto mjete. Unë urrej ata. Pse?

Jam pronar i një biznesi. Unë, si shumë nga klientët e mi SMB, vuaj nga një formë e pahetuar vëmendje-deficiti-çrregullim. Unë nuk mund të qëndroj pa lëvizur. Unë nuk mund të përqëndrohen në ndonjë gjë për më shumë se pesë minuta. Unë kam nevojë për të lëvizur, ecur, kërkuar rreth e rrotull, hulumtoj, të bëj kafe, lavanderi, palosjen, duke e lënë mënjanë ushqimet dhe natyrisht duke gjykuar të tjerët. Unë kurrë nuk ulem në tryezën time duke shikuar në një Webcam, kur unë jam në telefon. Unë nuk jam një punëtor i korporatave që është lidhur me zinxhirë në një karrige në një dhomë fjetjeje të vogël në katin e 37-të një godinë zyre Manhattan, duke numëruar minutat deri në drekë dhe duke kërkuar përpara për “video thirrje-të” e ardhshme për të prishur ditën.

Disa kompani që unë i njoh në fakt kërkojnë që punonjësit e tyre të bëjnë video thirrje, sepse ajo pengon ata nga bërja aktiviteteve të tjera, si hulumtimi në web ose duke bërë punë tjera. Unë jam duke supozuar këto janë të njëjtat kompani që monitorojnë zakonet e shumimit dhe ngrënies së punonjësve të tyre gjithashtu. A janë njerëzit në kopsht zoologjik në ditët e sotme? Ata nuk mund të besohen për të marrë pjesë në një bisedë lidhur me punën pa ndonjë kërkesë të re të korporatës për të ndihmuar ata të minimizojnë shpërqëndrimet? A janë këta njerëz të punësuar apo majmunë?

Unë nuk dua të marr pjesë në video thirrjen tuaj. Unë nuk dua që ju të më shihni mua. Unë nuk dua tju shoh juve. Është jo e rehatshme dhe e çuditshme. Video thirrjet shtojnë edhe një shtresë të stresit në ditën e punës. Unë nuk dukem aspak i rregulluar si ju. Unë nuk jam i veshur shumë mirë. Shumë herë unë jam duke punuar nga shtëpia kështu që unë nuk jam dhe aq i veshur shumë mbi të gjitha dhe më besoni askush nuk do dëshironte të më shihte ashtu. Herë të tjera unë jam duke udhëtuar dhe do të ofendohen kur të shohin të brendshmet e mia të pista në shtrat në dhomën time të hotelit që ishtin në ekran pas meje gjatë gjithë thirrjes.

Sa herë që unë të marrë një ftesë që përmban vetëm një lidhje të vetme me një thirrje me Google Hangout, ose Microsoft Skype unë psherëtijë me zë të lartë. Përshëndetje? A nuk mund të kemi vetëm një thirrje-thirrje? A duhet të ketë video-thirrje? Përdorimi i një Video thirrje a do ta bëjë këtë thirrje më produktive se në qoftë se ne jemi vetëm në thirrje? A e ka konsideruar ftuesi i kësaj thirrjeje se disa nga njerëzit nuk punojnë për kompaninë e tij dh mund të mos duan të jenë të parë në video, ose thjesht nuk janë dispozicion për të dalë video?

Ju dëshironi që të keni një video telefonatë? Në rregull. Bëni një thirrje FaceTime me fëmijët tuaj. Thirrje në Skype me motrën tuaj në New Mexico. Bëjeni një Google Hangout brendshëm. Por në qoftë se doni  të ftoni dikë nga jashtë në një telefonatë, atëherë ju lutem, me sheqer-dhe-erëz, të bëni një thirrje tradicionale. Disa prej nesh nuk duan të jenë pjesë e videos tuaj të çmendur.

GENE MARKS

KONTRIBUES

President i Grupit The Marks

/entrepreneur.com.al/