Një udhëzues për të patur sukses

Dështimi – një zhgënjim universal, por edhe i njohur si një nga mënyrat më të shpejta për të mësuar dhe një tregues i besueshëm i suksesit në të ardhmen. Në fakt, shanset e një startup-i të suksesshëm rriten në mesin e sipërmarrësve, të cilët kanë dështuar të paktën një herë më parë. Pra, pse ne të gjithë kemi ende frikë prej tij?

Dështimi është i ndërlikuar për t’u lundruar në të njëjtën kohë me suksesin – rriten emocionet dhe rreziku për investimin tonë personal dhe financiar (për të mos përmendur reputacionin), të cilat luajnë një rol të madh në interpretimin tonë të asaj që po ndodh dhe aftësinë tonë për të bërë më të mirën. Nëse ne jemi në gjendje për të qëndruar mbi luhatjen emocionale, dështimi është një mundësi e vlefshme për të mësuar, për t’u rritur dhe forcuar marrëdhëniet në hedhjen e bazave për suksesin e ardhshëm.

Këtu janë disa mjete për t’ju ndihmuar të jeni një fitues, ndërsa dështoni.

Mësoni kritikën
Dështimi do iu japë më shumë mësime seç kishit menduar se do të mësonit, kështu që përdoreni këtë mundësi për të parë në mënyrë kritike atë që keni bërë dhe pse nuk funksionoi.

Mësimi i kritikës nuk është një çështje e vetme, ju nuk mund të prisni të kuptoni arsyet e dështimit përmes filtrit të përvojës tuaj. Albert Einstein (i cili dështoi me mijëra herë dhe ishte krenar për këtë) ka thënë “asnjë problem nuk mund të zgjidhet nga i njëjti nivel i vetëdijes që e krijoi atë.” Truri juaj do të jetë në gjendje për të interpretuar dhe vlerësuar dështimin juaj në një mënyrë, duke lënë mësime dhe mundësi të panumërta në tavolinë .

Lejoni punonjësit tuaj, konsumatorët dhe aktorët kryesorë për feedback dhe analizë 360 gradë në mënyrë që t’iu japin një kontekst më të gjerë se ku gjërat shkuan keq.

Jini i këndshëm
Sa më shumë që të ndihet, dështimi nuk është një çështje e vetme. Rënia nga një biznes i ri te një ekip futbolli në kolegj është një përvojë e lartë stresi për të gjithë të përfshirët. Rrethi i njerëzve të përfshirë po përjetojnë të gjithë emocionet e tyre të pakëndshme, duke filluar nga trishtimi dhe frustrimi për fajin apo mbrojtjen. Se si ju u përgjigjeni rrethanave dhe ata që janë përfshirë në to do të luajnë një rol të madh në rrugën tuaj, pa marrë parasysh se në cilin drejtim do të shkoni.

Rregulli i parë i dështimit është që ta zotëroni atë. Rezistojini tundimit për të përhapur fajësimin përreth, ose për të gjetur fajin. Mos lejoni të fajësoni të tjerët, edhe në qoftë se ata mund të kenë luajtur një rol në lidhje me të. Nëse ju jeni CEO, themelues, udhëheqës, atëherë në fund të fundit, faji është i juaji. Mbajtja e dështimit tuaj iu siguron mundësinë për të kontrolluar përvojën për veten dhe për të tjerët, si dhe për të respektuar ekipin tuaj. Marrja përsipër e tij do i tregojë çdokujt të përfshirë se ju do qëndroni prapa çdo përpjekje, jeni krenarë për atë që keni arritur dhe jeni të sigurt që do të gjeni një rrugë përpara.

Së dyti, mos harroni që vetëm për shkak se është fundi i kësaj rruge, nuk është hera e fundit që shtigjet tuaja do takohen. Mënyra se si e trajtoni këtë fund do të jetë ajo që njerëzit mbajnë mend në lidhje me gjithë këtë eksperiencë, prandaj sigurohuni që kjo të jetë pozitive. Jini lloji i personit që ju doni ta mbani mend dhe kur të jeni gati të ktheheni përsëri, ata me shumë gjasa do të jenë aty t’iu japin një dorë.

Asnjëherë mos bëni të njëjtin gabim dy herë
Richard Brandson thotë se “mos e bëni asjëherë të njëjtin gabim dy herë”. Einstein shkon edhe më tej, duke e përcaktuar marrëzinë si “të bësh të njëjtën gjë pa pushim dhe të prisni rezultate të ndryshme”. Sido që të jetë, konsensusi është i qartë; bërja e një gabimi është një mësim i mësuar. Duke e bërë të njëjtin gabim dy herë është vetëm dembelizëm.

Nëse e gjeni veten në të njëjtin cikël përsëri merrni pak kohë dhe mendoni. A keni mësuar nga gabimet tuaja? A jeni duke i parë? Koha më e mirë për të mësuar nga dështimi është kur ju nuk jeni në mes të tij – duke ju lënë të qartë, më emocionalë dhe më të aftë për të identifikuar se si gjërat shkojnë. Hidhni një vështrim objektiv për problemet e përbashkëta dhe për të gjetur përgjigjet që kanë kontribuar në përsëritjen e tyre. Duke mësuar në mënyrë kritike dhe të dish se kur të thërrisni atë shpërblim, shanset janë të mira që ju të jeni më i suksesshëm herën tjetër.

Të dini kur të hiqni dorë
W.C. Fields e përmbledh mjaft bukur: “Nëse herën e parë nuk keni sukses, provoni, provoni përsëri. Më pas hiqni dorë. Nuk ka kuptim të bëheni budallenj në lidhje me të.”

Ndërsa shumica e sipërmarrësve do të përballen me dështime të shumta (tre ose më shumë, në mesatare) para se të marrin një biznes, ka një dallim mes këmbënguljes së zgjuar dhe përsëritjes së pamëshirshme. Këmbëngulja për hir të saj mund të jetë konsumim i kohës, e shtrenjtë dhe rraskapitëse, për të mos përmendur një humbje të plotë të kohës. Për të shmangur atë që ne e quajmë dështim të kotë, shikoni me kujdes për pikën ku shpenzimi i kohës, parave apo burimeve është i tepërt. Pasi ju të ndaloni investimin në atë që nuk funksionon, ju mund të filloni t’i largoni këto burime për diçka që mund të funksionojë.

Qëndroni pozitivë dhe mos e merrni atë personale
Së fundi dhe ndoshta më e rëndësishmja, mos u dekurajoni. Ka mijëra shembuj të sipërmarrësve të mëdhenj të botës që kanë dështuar pa pushim. Henry Ford, Oprah Winfrey, Walt Disney, Richard Branson, Elon Musk dhe shumë të tjerë. Në fakt, ndoshta tipari i vetëm me të vërtetë i zakonshëm në mesin e vizionarëve më të mëdhenj në botë është dështimi. Arsyet pse diçka dështon ose ka sukses mbështetet në shumë faktorë, disa prej të cilëve janë jashtë kontrollit tuaj dhe është e pamundur t’i merrni ato si personale. Dështimi është vetëm informacion. Përdoreni atë, mësoni prej saj dhe jini mirënjohës për të. Ky është hapi juaj i parë.

Burimi:www.businessmag.al