Pse nuk më Thërret Konsumatori im Mbrapsht?

Bota jonë është kulturë e gjërave të menjëhershme. Telefonat e mençur, mesazhet e menjëhershme, tekstet, emailet dhe çfarëdo tjetër që Të mëdhenjtë e Teknologjisë do të zbulojnë në radhë për të na mbajtur përgjithmonë të ngjitur në ekranët tanë të veçantë, sikur të ishim superheronj gati për aksion. Padurimi ( veçanërisht kur prisni përgjigje) është norma. Askund nuk dëshmohet më mirë se sa kur po përgatiteni për një projekt të ri.

Është më irrituese se sa të punosh pranë kolegëve të mërzitshëm të cilët kanë shkuar shumë larg për të përfunduar një detyrë të pamundshme dhe nuk kanë arritur asgjë. Ekipi juaj është gati për aksion, dhe koha është para, kështu që ju thirrni konsumatorin tuaj dhe i lini atij një mesazh me zë. Një javë më vonë nuk ka asnjë përgjigje.

Në vend se të bërtisni nga frustrimi, merrni në konsideratë arsyet më të zakonshme se pse konsumatori nuk ju thërret mbrapsht:

Kontakti juaj nuk ka përgjigje për ju.

Unë kam qenë në anën e blerësit në këtë ekuacion. Edhe më frustruese se sa të të mos thërrase kontakti juaj, është edhe më frustruese të dish se keni shumë ofrues për atë punë, dhe nuk keni përgjigje ende.

Fatkeqësisht, konsumatori juaj shpesh nuk është vendimmarrësi i vetëm.

Përderisa të tjerët ju kanë premtuar se do të kenë përgjigje, jeta ( ose më saktësisht biznesi) ju del në rrugë.

Kontakti juaj nuk ka financa të mjaftueshme.

Ndoshta ju keni krijuar propozime të mira. Ndoshta kontakti juaj qau kur e lexoi atë, por nëse çmimi është shumë i lartë dhe në të njëjtën kohë ata duan t’a përdorin këtë, kontakti juaj duhet të lutet për më shumë para.

Kontakti juaj po pret një ofertë tjetër.

Varësisht Kërkesave të Propozimeve të cilat shqiptojnë rregulla aq të rrepta të cilat tingëllojnë sikur një dialog nga Cool Hand Luke, ka shpesh përjashtime. Për shembull, një ofrues mund të ketë kërkuar një zgjatje të detyrës përfundimtare. Mund të mos jetë e drejtë por kush tha se do të ishte e drejtë?

Kontaktit tuaj iu desh të përballet me një urgjencë.

Një fatkeqësi në tokën Indoneziane? Një kryeshef ekzekutiv është paditur? Këto janë disa gjëra të cilat largojnë fokusin e kontaktit nga propozimi juaj dhe do iu duhet të përballen me katastrofa të ndryshme.

Propozimi juaj nuk është një prioritet.

Unë dikur raportoja te Zyrtari më i Lartë Financiar të një furnizuesi global automobilistik. Një koleg i imi gjithmonë ankohej se shefi ynë nuk mund të merrte vendime. Unë i thashë atij se prioriteti im më i madh, çështja që kisha nevojë për një vendim, mund të mos hyjë në listën e prioriteteve të Zyrtarit më të Lartë Financiar. Nganjëherë ajo që kontakti juaj mendon se është e nevojshme të tjerët mund të mos mendojnë kështu.

Propozimi juaj u përdor për të krijuar një buxhet.

Po, nuk është një gjë e mirë, por shpesh neve na ofrojnë propozime për shkak se klienti dëshiron të krijojë një figurë të mirë për qëllime buxheti. Por mos e vini në dyshim origjinën e tij shpejt, kur buxheti finalizohet ju ende mund të merrni projektin.

  • Ju nuk jeni zgjedhur. Thonë se lajmet e këqija përhapen shpejtë, kur në fakt, udhëtojnë në shpejtësi të akullnajave. Është gjithashtu e vërtetë se nuk mund t’i fitoni të gjitha. Nganjëherë konsumatorët nuk u tregojnë ‘’humbësve’’ deri sa të përfundojnë negociatat dhe të kenë kontratë me fituesin para se t’u tregojnë të tjerëve se oferta e tyre është refuzuar. Në këtë mënyrë, nëse nuk kanë marrëveshjen që dëshironin nga zgjedhja e tyre e parë ata mund të fillojnë negociatat me ofruesin e ardhshëm.

Disa njerëz do ju thonë se është mirë të pyesni se pse nuk keni fituar një ofertë, por kam zbuluar se është një bisedë e panevojshme dhe e sikletshme. Edhe në ngjarjet më të pazakonshme kur konsumatori ju tregon të vërtetën, është një skenë e shëmtuar pas ndarjes, ata nuk kanë nevojë t’ju japin shpjegime dhe zakonisht japin arsyetime të cilat as nuk janë bindëse as të kënaqshme.

/entrepreneur.com.al