Qyteti me i mire ne bote per te bere biznes

Singapori eshte zgjedhur qyteti me i mire ne bote per te bere biznes nga Economist Intelligence Unit (EIU).

Ai eshte perzgjedhur per klimen miqesore te  biznesit qe ai ofron ndaj investimeve te huaja, taksave te favorshme dhe infrastruktures miqesore ndaj forces punetore.

Singapori ka siguruar vendin e pare nga 82 vendet e tjera per ekonomine e hapur efikase qe ky vend gezon. Ky eshte viti i 7te qe Singapori merr nje vleresim te tille.

Danimarka dhe Gjermania vazhdojne te ofrojne nje ambjent te qendrueshem biznesi pavaresisht stanjacionit te tyre ne zonen e euros.

Ky perfundim doli nga EIU nga nje anketim te bazuar nga burime per periudhen 2009-2013 dhe parashikimet e EIU per 2014-2018.

/bussinesmag.al

Rreth autorit

Kolegji Universum

Shënoni komentin tuaj