Sa është vlera e pasurisë së miliarderëve në Bitcoin?

Javën e kaluar monedha dixhitale Bitcoin bëri bujë sërish: çmimi i saj tejkaloi çmimin e arit për herë të parë që nga lançimi i saj. 

Që nga data 5 Mars 2017, një Bitcoin kishte vlerë rreth 1250$, duke bërë të pesë miliarderët më të pasur në tokë, milionerë në Bitcoin. Bill Gates, më i pasuri nga këta të pestë kishte një vlerë neto prej 85.6 miliardë $, e cila është e barabartë me 173.500 shufra ari ose 68.5 milionë Bitcoin.

‘Top 5” plotësohet nga Warren Buffett, Jeff Bezos, Amancio Ortega dhe Mark Zuckerberg. Së bashku këto miliarderë zotërojnë 366.4 miliardë $, ekuivalenti i 742,250 shufra ari ose 293.1 milionë Bitcoin. Ky i fundit është sigurisht thjesht hipotetik pasi numri i Bitcoin në qarkullim sot për sot është vetëm rreth 16.2 milionë euro.

Kjo tabelë tregon pasurinë e pesë miliarderëve më të pasur në Mars të vitit 2017 në dollarë, bare ari dhe Bitcoin.

Burimi:businessmag.al