Si Puntorët e Gjeneratës së Teknologjis Dhe Rrjetet Sociale Mund Të Na i Shkatrrojnë Pushimet Tona të Gjithëve

Nuk është çudi që amerikanët shumica punëtorë nuk do të marrin pushimin e tyre të paguar. Nga rritja e presioneve të punës në “pushime turpëruese”, punëtorët ndihen nën presion për të humbur ditët e tyre të fituara vështirë jashtë – veçanërisht gjenerata e teknologjisë .

Edhe pse studimet kanë zbuluar përfitimet e të shfrytëzimit të kohës së lirë – si: rritje e produktivitetit, përkushtimi në punë dhe stresi reduktuar, për të përmendur disa – punëtorët ende ndjen nevojën për të qëndruar në vendin e punës dhe të heqin dorë nga ato ditët e plazhit. Një raport i fundit nga Projecti: Time Off (P: TO), The Work Martyr’s Cautionary Tale, gjeti se ky trend sa vjen e rritet apo përshpejtohet.

Tërhequr në të dhënat nga një anketë online nga GfK me 5,641 pjesëmarrës të moshës 18 vjeç e lart në pozita me orar të plotë dhe informacione nga Qendra Kërkimore Pew, raporti zbulon disa gjëra të habitshme në lidhje me ngritjen e mentalitetit “martirëve të punës” dhe efektet e saj në fuqin punëtore.

Pra, çfarë saktësisht është një martir punë? Sipas P: TO, një martir punë mban “besimi se është e vështirë për të marrë pushim, sepse: ‘askush tjetër nuk mund ta bëjë punën time në kompani përderisa unë jam larg,’ ‘Unë dua të tregoj përkushtim të plotë për kompaninë dhe punën time, ” Unë nuk dua që të tjerët të mendojnë se unë jam zëvendësueshëm ‘dhe’ Unë ndihem fajtor duke përdorur kohën time të paguar . ”

Studimi gjeti se gati gjysma e e gjeneratës së teknologjis të anketuar (43 për qind) bien nën definicionin e martirit të punës – në krahasim me vetëm 29 për qind e të anketuarve të përgjithshëm.

Por kjo nuk është vetëm mosha e tyre ë e ndryshme – besimet e tyre janë gjithashtu. Gati gjysma e e gjeneratës së teknologjis mendojnë se është një gjë e mirë që të shihet si një martir pune nga ana e shefit të tyre, dhe 35 për qind mendojnë se është mirë që të shihet në këtë mënyrë edhe nga kolegët gjithashtu. Përkundrazi, 39 për qind e gjeneratës së 80-90ave dhe 32 për qind e 50-60ave mendojnë se ky reputacion është i mirë.

Një frymë e pasigurisë dhe mosmiratimit për të marrë pushim dëshmohet e përhapur gjithnjëe më shumë në zyret sot. Shtatë në 10 puntorë të gjeneratës së teknologjis thonë se kulturat e tyre të kompanisë thonë asgjë ose dërgonjnë mesazhe dekurajuese, ose të përziera në lidhje me marrjen e pushimit. Këto mesazhe të përziera mund të shtyjnë puntorët të heqin dorë pushimet e tyre për të treguar përkushtimin e tyre në punë.

Shumë puntorë të gjeneratës së teknologjis pajtohen se kur punonjësit marrin pushim, ata janë më pak të stresuar, të rifreskuar dhe të gatshëm për të punuar më gjatë kur është e nevojshme – por ata ende kanë frikë për të bërë atë vetë

entrepreneur.com.al/