Si të fitoni para edhe nëse jeni të papunë?

Nëse për momentin jeni të papunë dhe iu nevojiten para ka akoma shpresë për ju. Ka disa mënyra të thjeshta për të siguruar të ardhura të mjaftueshme ndërkohë që kërkoni punën e ëndrrave.

Ja çfarë iu sugjeron BusinessMag Albania:

1. Hap një blog

Interneti është i mbushur me blogje të shumta me tema të ndryshme. Disa prej tyre nuk fitojnë para, disa fitojnë shuma të larta dhe disa të tjerë fitojnë mjaftueshëm. Për shembull blogjet e modës janë shumë popullor dhe kërkimet tregojnë se një bloger fiton deri në 4000 dollarë në muaj, nëse ka 400.000 ndjekës çdo muaj.

Por edhe nëse arrini të fitoni 400 dollarë nga blogu juaj, kjo është një gjë shumë e mirë duke kujtuar faktin që jeni të papunë. Pra nëse keni pasion dhe shumë njohuri për një subjekt interesant gjëja më e mirë që mund të bëni është ta ndani atë me pjesën tjetër.

2. Shëtit qentë

si-te-fitoni-para-edhe-nese-jeni-te-papune-businessmag

A keni menduar ndonjëherë ta ktheni dashurinë për qentë në para të thata? Shumë persona që zotërojnë qen nuk kanë kohë të kujdesen për ta dhe ti mund t’a shfrytëzosh këtë mundësi për të fituar diçka.

Duke shëtitur qenin e komshiut jo vetëm që fitoni para, por kaloni dhe një kohë të këndshme me kafshën tuaj të preferuar.

Mos harro njerëzit kanë nevojë për ndihmë çdo ditë me çdo gjë, por në shumë raste ata nuk duan të punësojnë një profesionist. Prandaj bëje veten të dobishëm duke i ndihmuar ata me problemet e tyre të vogla në të njëjtën kohë duke fituar para duke bërë diçka të mirë.

3. Jep mësime online

si-te-fitoni-para-edhe-nese-jeni-te-papune-businessmag

Nëse zotëroni një aftësi, zanat apo njohuri për një gjuhë të huaj ju lehtësisht mund të fitoni para duke mësuar të tjerët. Ka shumë website që kërkojnë njerëz që mund të mësojnë aftësi të ndryshme online.

Kjo metodë vjen me një bonus. Ju fitoni një eksperiencë të cilën mund ta listoni në rezymenë tuaj e cila më pas do t’iu ndihmojë të siguroni punën tuaj të ardhshme. Por duhet të tregoheni të kujdesshëm sepse ka nga ata të cilët bëjnë një karrierë të suksesshme duke ofruar mësime online, por jo të gjithë mund të jenë të përshtatshëm për këtë punë.

6. Shit gjërat e tua

si-te-fitoni-para-edhe-nese-jeni-te-papune-businessmag

Është në natyrën e njeriut të lidhet shumë me objektet të cilat nuk i përdor më, qoftë kjo një veshje që ka vite e palosur në sirtar, një biçikletë që nuk e nget më askush apo një orë të cilës nuk i punojnë më akrepat.

Këto produkte të blera më parë me para tani vetëm iu zënë hapsirë prandaj duhet të merrni një vendim dhe t’i shisni ato online. Në këtë mënyrë ju do të eleminoni rrëmujën e panevojshme dhe njëkohësisht do të mbushni kuletën tuaj.

Burimi:businessmag.al