Thënia Që e Ndihmoi Këtë Ndërmarrës t’a Vinte Veten në Dyshim

Sipërmarrësit janë persona të zënë. Shanset janë, ata filluan të jetë i suksesshëm për shkak të se sa ata punojnë. Megjithatë, kjo lloj i zënë është i ndryshëm se sa të rastwsishwm, kaotike të zënë ne të gjithë mund të ndjehemi nga koha në kohë kur ne vetëm mund tw kemi  shumë në pjatën tonë, ose janë duke vrapuar nga takimi në takim. Një sukses i zënë është një strukturë e zënë – dhe kjo do të thotë programojeni kohën tuaj mirë kështu që ju do ta shfrytezoni çdo minutë.

Këtu janë pesë mënyra se si sipërmarrësit të suksesshëm planifikojë ditën e tyre për të ritur produktivitetin dhe realizimin sa më shumë të jetë e mundur.

1. Ata i përmbahen një rutine të mëngjesit.

Një rutinë është vendimtare, dhe është më mirë në qoftë se ajo fillon në momentin kur ju zgjoheni. Njerëzit më të suksesshëm kanë një rutinë të qëndrueshme në mëngjes dhe rrallë largohen prej saj. Richard Branson është një perkrahes i madh i orarit të tij në mëngjes, dhe shikojeni ate se sa shume ai  eshte i raskapitur ne dite.Oret e juaj në mëngjes janë të çmuar dhe duke filluar nga jashtë në mënyrë të drejtë përcakton tonin për të gjithë ditën. Nëse ajo është ushtruar, medituar, shkruar, lexuar, gatuar ose duke marrë një shëtitje, Zgjohuni pak me heret dhe sigurohuni te vazhdoni te njejtin aktivitet cdo dite.

2. Ata i kryejnë punët më urgjente në fillim, në vend që t’a shtyejnë për më vonë.

Ajo mund të jetë joshëse për t’u kujdesur për të gjitha gjërat e vogla të parëndësishme për-te bërë lista para se të lëvizin në gjëra të mëdha. Por njerëzit e suksesshëm tentojne te ndalojne me te veshtiren ose gjerat me te ngutshme ne fillim. Në këtë mënyrë ju mund të jeni i sigurt se ju po përballeni me ate, kur mendja juaj është e freskët dhe nuk e keni angazhuar veten me detyra të tjera. Bëni një listë prioritet gjithçka që ju duhet për të bërë këtë ditë, dhe filloni me gjërat më të rëndësishme në listën tuaj.

3. Ata e mbajnë orarin e mbushur por jo shumë të mbushur.

Njerëzit e suksesshëm e dinë se raskapitja është një gjë e vërtetë. Ata bëjnë më shume ne ditet e tyre me caktimin e një shumë në çdo ditë, por kurrë nuk shtrihen përtej vetës – të paktën ata nuk përpiqen për të. Nxiton rreth vendit në vend ose ka për të shpejt të kaloni ingranazhet në mes të detyrave apo emërime mund të bëjë që ju të shqetësuar ose pengojnë produktivitetin tuaj. Të jetë realiste në lidhje me atë që ju mund të arrijnë në një ditë dhe nuk overcommit për shumë shumë gjëra.

4. Ata i japin kohë vetes për t’u ripërmbledhur dhe për t’u rifokusuar kur janë duke u ndjerë të stresuar.

Stresi është një vrasës, kur është fjala për produktivitetin. Ndërsa shuma të vogla të stresit mund t’ju bëjë të ndiheni më të vëmendshëm dhe me të përqendruar, shume stres mund të shkaktojnë rreziqe për shëndetin dhe mund të bëjë që ju të humbni kontrollin mbi aftësinë tuaj për tu koncentruar dhe punuar mire. Njerëzit e suksesshëm e dinë se kur jane mbi presion, kjo është një kohë e mirë për të rigrupuar dhe per të rimarrë kontrollin mbi punën që po bëjnë. Per te marrë veten fizikisht nga një situatë duke marrë një shëtitje ose duke ushtruar mund të jetë një mënyrë e dobishme për të rifituar fokusin. Ose ndonjëherë vetëm kalimi në një detyrë të ndryshem mund të ju ndihmojë të rigrupoheni dhe për të fituar perspektivë të re mbi situatën stresuese.

5. Ata e pasqyrojnë atë në ditën dhe arritjet e tyre

Njerezit të suksesshëm e dinë se sa e dobishme është që të shikojnë prapa në ditën dhe të reflektojnë gjithe ato qe kane realizuar. Kjo ofron një ndjenjë të krenarisë dhe mirënjohjes dhe shërben si një shpërblim për një punë të bërë mirë. Kjo ndihmon për të krijuar bashkëshoqërimit pozitiv me punë e vështirë dhe ju motivon për të qëndruar në të njëjtën rrugë dhe orarin në muajt që do të vijnë. Ky reflektim i qetë është e rëndësishme për të  ndihmuar juve qe të qëndroni në detyrë dhe përmirësimin e produktivitetit tuaj, sepse ju duhet t’i perkujtoni vetes tuaj se qfare ju jeni duke bere me kohen tuaj.

DAN SCALCO

KONTRIBUES

Themelues dhe drejtor i rritjeve në Digitalux

/entrepreneur.com.al/