7 “TED Talks” frymëzuese për t’i dhënë karrierës tuaj një nxitje

Le të themi të vërtetën, të përgatitesh për një intervistë mund të jetë një punë shumë e vështirë.

Ju duhet të hulumtoni për kompaninë, të përgatiteni për pyetjet e zakonshme të intervistës dhe të siguroheni që jeni në kohë dhe dukeni më mirë se kurrë. Detyra të rëndësishme, natyrisht.

Megjithatë, është e rëndësishme edhe të marrësh një frymëzim para një intervistë. Bisedimet TED, koncize dhe të sakta nga 3 deri në 18-minuta nga individë frymëzues dhe ekspertë të lëndëve, janë një antidot i madh për përgatitjen për intervistë.

Më poshtë janë shtatë më të rekomanduarat:

# 1. Amy Cuddy | Gjuha juaj e trupit tregon se kush jeni në të vërtetë
Biseda me Profesoreshë Cuddy është e dyta më e shikuar në TED e të gjitha kohërave. Kjo është për një arsye të mirë: një diskutim i qartë, frymëzues dhe shumë veprues. Ajo argumenton se gjuha e trupit tuaj mund të ndikojë në mënyrë të konsiderueshme jo vetëm se si ju jeni duke u perceptuar, por edhe se si ju mendoni. Vetëm disa ndryshime të thjeshta në sjellje mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në humorin tuaj dhe në performancë, thotë ajo.

# 2. Shawn Anchor | Sekreti për një punë më të mirë
Ne shpesh mendojmë se në qoftë se ne fillojmë një punë të re, marrim promovimin ose arrijmë objektivin e shitjes tonë, ne do të jemi të lumtur. Në fakt, kjo mund të funksionojë në mënyrë krejt të kundërt. Njerëzit të cilët kultivojnë një mendim pozitiv performojnë më mirë, thotë Shawn Anchor. Në qoftë se ne fillojmë të trajnojmë trurin tonë drejt pozitivitetit, rezultatet në lidhje me produktivitetin dhe suksesin mund t’ju habisin.

# 3. Daniel Levitin | Si të qëndroni të qetë kur e dini që do të stresoheni
Intervistat janë stresuese. Në çdo rast ne do të ndihemi nervoz pak para se të hyjmë në dhomë për një intervistë pune. Në këtë bisedë, Daniel Levitin përshkruan mënyrat për të trajtuar situatat më stresuese më mirë. Ndërsa stresi nuk mund të shmanget, thotë ai, të para-menduarit në lidhje me të dhe planifikimi se si mund të përballohet ai, mund të na ndihmojë për të performuar më mirë.

# 4. Julian Treasure | Si të flisni në mënyrë që njerëzit të duan t’ju dëgjojnë
Një nga shqetësimet tona më të mëdha para se të nisemi në një intervistë për punë është se personi që merret me intervistën, në të vërtetë nuk do të na dëgjojë dhe ne do të dështojmë për të marrë punën e dëshiruar. Julian Treasure është një ekspert akustike i cili ka studiuar se si mënyra se si ne flasim mund të ndryshojë mënyrën se si ne jemi duke e perceptuar. Në këtë bisedë, ai thekson se si ritmi, pitch dhe volumi mund të përdoret për t’u siguruar që ne jemi duke u dëgjuar.

# 5. Simon Sinek | Sa e frymëzojnë veprimin liderët e mëdhenj
Nëse jeni duke u intervistuar për një pozitë të shitjes apo marketingut, atëherë ka një shans që ju do t’ju kërkohet për të folur rreth asaj se si ju do të frymëzoni veprimin e blerjes – pra si ju do të bindni njerëzit që shërbimi apo produkti juaj meriton të blihet. Simon thotë “njerëzit nuk blejnë atë që ju bëni, ata blejnë pse e bëni atë “.

# 6. Margaret Heffernan | Guximi për t’u mospajtuar
Ne bëjmë punën tonë të mirë në një frymë hapjeje, transparence dhe argumenti thotë, Margaret Heffernan. Kjo është një filozofi që ne të gjithë mund t’a bëjmë. “Konflikti konstruktiv”, siç e quan Heffernan këtë formë të dobishme të mospajtimit në vendin e punës është mënyra se si ne vërejmë gabimet, i zbusim ato dhe përmirësojmë të ardhmen.

# 7. Dan Pink | Misteri i motivimit
Nëse jeni duke u intervistuar për një pozitë menaxheriale ose ekzekutive, atëherë është e sigurt që ju duhet të flisni rreth asaj se si ju do të frymëzoni ekipin tuaj. Pink do të bëjë që ju të vendosni në pikëpyetje çdo gjë që ju mendonit se dinit në lidhje me sistemet e shpërblimit të punonjësve dhe motivimit. Shikoni këtë video për të mësuar me të vërtetë se si të inkurajoni dhe mbështetni ekipin tuaj për të bërë punën e tyre më të mirë.

burimi:businessmag.al