Çdo sipërmarrës i suksesshëm duhet të bëjë këtë gjë

Ka shumë aftësi që duhen zotëruar, por një është shumë e domosdoshme.

Kur jeni duke punuar për një startup apo ndonjë kompani, pritshmëria është që të lëvizni me shpejtësinë e dritës dhe të bëni magjinë të ndodhë. Sipërmarrësit dhe udhëheqësit e startup-eve duhet të bëjnë gjëra që janë shumë të vështira, si psh rritja e kompanisë sa më shpejt të jetë e mundur.

Ka disa aftësi të rëndësishme që çdo themelues biznesi duhet t’i zotërojë. Pasja e një vizioni për të ardhmen, sfidat nga konsumatorët e jashtëm dhe të brendshëm, si dhe përafrimi i çdo punonjësi dhe funksionimi rreth misionit të kompanisë janë të gjitha të rëndësishme për rritjen e një kompanie. Megjithatë, çdo sipërmarrës i suksesshëm bën një gjë shumë mirë. A e dini se çfarë është?

Përgjigja? Prioriteti

Fuqia e prioriteteve nuk mund të nënvlerësohet. E vetmja gjë që më mban të fokusuar në të gjitha çmenduritë që vijnë me drejtimin e një startup-i është vlerësimi i prioriteteve të mia në bazë javore.

Në këtë mënyrë, unë e di që gjithmonë po realizoj diçka që do e bëjë kompaninë të shkojë përpara dhe do ia shtojë vlerën.

Sipërmarrësit e mëdhenj dinë se si t’i përcaktojnë përparësitë. Ata fokusohen në gjërat më të rëndësishme që të jenë të suksesshëm dhe çdo gjë tjetër bëhet plan i dytë. Liderët e suksesshëm mund të mos jenë më të pëlqyerit, më bashkëpunuesit, apo njerëzit më me fat, por ata janë të më të fokusuar në prioritetet e tyre në çdo moment.

Sipërmarrësit e suksesshëm kanë një fokus “maniak” në ditën e tyre, pasi përqëndrohen në ato që kanë vërtet rëndësi për ta dhe çdo gjë tjetër e shohin si një shpërqëndrim.

Me kaq shumë iniciativa, ne kemi nevojë të përcaktojmë përparësitë për ato gjëra që sjellin rritje duke u fokusuar në rezultatin e dëshiruar. Personalisht zgjedh të përqëndrohem në një fushë të caktuar më shumë se në të tjerat në varësi të asaj që është më e rëndësishme në atë moment.

Por ka disa prioritete, të cilat gjithmonë duhet të marrin vëmendjen, si psh lumturia e klientit.

Pa klientët tanë, ne nuk jemi asgjë në biznes. Fokusimi në klientët tanë është forca jonë më e madhe. Dhe nga konsumatorët, nënkuptoj edhe klientët tanë të brendshëm: punonjësit tanë. Njerëzit tuaj, ata që paguani dhe iu paguajnë, duhet të jenë gjithmonë një prioritet i lartë.

Ne të gjithë mund të jetojmë nga parimi i prioriteteve. Duke qëndruar të fokusuar në prioritetet kryesore në fund të fundit do të përcaktojë suksesin e kompanisë dhe suksesin tonë.

Burimi:www.businessmag.al