CEO-ja e suksesshme ndan 5 truke: Si të mbështesni produktivitetin edhe kur jeni duke udhëtuar?

Pjesë e ndërtimit të një biznesi të suksesshëm është edhe mbajtja shtypur e gazit me këmbë edhe kur nuk jeni në zyrë.
Kara Goldin, themeluese dhe CEO e Hint Water, një kompani që prodhon ujë të aromatizuar, ka zhvilluar zakone që e ndihmojnë atë të jetë produktive edhe kur është në udhëtim e sipër.

Goldin e nisi kompaninë e saj në 2005 sepse ajo kishte si qëllim të krijonte një ujë të mirëfilltë pa ëmbëlsues. Hiint Water thotë se ka në përbërje vetëm esencë frutash dhe nuk ka sheqer apo zëvendësues sheqeri.

Kompania e pijeve me bazë në San Francisco e nisi punën si një kompani që prodhon një produkt të vecantë. Që atëherë është zhvilluar dhe bërë pjesë e supermarketeve si ëhole Foods dhe Publix dhe është pjesë e programeve të shërbimit të ushqimit për kompani të mëdha si Google dhe Facebook.

GJITHMONË REZERVONI NJË LINJË AJRORE QË E KA TË GARANTUAR SHËRBIMIN WI-FI.

1. Gjithmonë rezervoni një linjë ajrore që e ka të garantuar shërbimin Wi-Fi.
Kjo mund të jetë dicka e dukshme por nëse nuk e bëni këtë gjë mund të jetë një gabim i madh. Të jesh i loguar ndërsa je duke fluturuar, është produktive. Goldin përdor fluturimet e orëve të para të mëngjesit si një mundësi për të shkruar emaile dhe për të përcaktuar njerëzit me të cilët të rilidhet.

2. Mos u mbështetni tek stacionet karikuese të aeroportit

Të keni akses interneti nuk do tju zgjidhi shumë punë nëse laptopi apo telefoni juaj ka mbaruar. Të gjithë këmi qënë në një situatë të tillë nëpër aeroporte kur bateritë e telefonave, kompjuterave kanë mbaruar dhe radha e njerëzve nëpër stacionet e karikimit nëpër aeroporte është e gjatë…Prandaj ajo nuk i beson këtyre stacioneve por gjithmon i karikon ato para udhëtimit.

3. Zhvilloni një rutinë të mëngjezit
Goldin bën të pamundurën që të ruajë një regjim rutinor gjatë mëngjesit edhe kur udhëton. Cdo mëngjes ajo cohet në 5.30 me një qumësht dhe një filxhan ujë të nxehtë me limon. Dhe pasi lexon emailet që kanë ardhur gjatë natës, bën një ngjitje. Cdo ngjitje pasohet nga një lëng frutash, kryesisht me kale, mollë, luleshtrydhe dhe pak Hint ëater për të pasur më shumë energji. Për më shumë potasium, ajo mund ti shtojë lëngut të frutave edhe një banane.

4. Jini të mirëinformuar se ku po shkoni
Të keni cdo gjë të planifikuar do ta bëjë udhëtimin tuaj më të lehtë. Goldin përdor faqe si TripAdvisor dhe Tablet Hotel për të gjetur hotelë dhe restorante për të mësuar rreth aktiviteteve në destinacionet e saj. Një aplikacion tjetër që ajo rekomandon është edhe Pocket që ju lejon të ruani artikuj nga Tëitter për tu lexuar më vonë. Sapo e keni kryer një veprim të tillë, nuk keni më nevojë të përdorni ëiFi për ta lexuar atë.

5. Qëndroni të hidratuar dhe ruani një dietë të shëndetshme

Nëse e ndiqni këtë këshillë ndërsa jeni në udhëtim e sipër do tju ndihmojë të rrisni energjinë tuaj gjatë ditës. Goldin pi shumë ujë Hint gjatë ditës. Dhe nuk ha shumë gjëra me kripë apo me sheqer për të qënë gjithmonë e ndërgjegjshme se cfare po ndodh rreth saj dhe e balancuar në të njëjtën kohë.