Çfarë duhet të bëni kur biznesi juaj i vogël duhet të rrisë fuqinë punëtore?

Në jetën e çdo biznesi të vogël, vjen një kohë kur ai duhet të rritet.

Por rritja e stafit nuk është vetëm shtimi i disa personave në organizatën tuaj – ju duhet të ndërtoni sisteme që do të rrisin performancën, të krijoni një kulturë të qëllimit dhe sigurisht gjetja e njerëzve më të talentuar. Dhe ky është vetëm fillimi.

Më poshtë janë disa këshilla se çfarë duhet të bëni:

1. Punësoni për të rritur performancën
Të punësosh talente të mëdha në biznesin tuaj do të krijojë një kulturë performance që replikohet veten.

2. Mendoni për zhvillimin e talenteve
Zhvillimi i talenteve fillon me procesin tuaj të punësimit. Shikoni për kandidatë me potencial.

3. Krijoni një kulturë produktive
Trajtojini punonjësit tuaj si familje dhe ata do të punojnë shumë për ju dhe biznesin tuaj.

4. Duhet të njihni vendet ku keni mangësi
Ju nuk mund të jeni i mirë në çdo gjë, por mund të rrethoni veten me njerëz që mbushin boshllëqet e njohurive tuaja.

5. Ndërtoni një fuqi punëtore të shumëllojshme
Punësimi i individëve të ndryshëm do të ndihmojë biznesin tuaj të tërheq audiencë të ndryshme globale.

6. Klasifikoni fuqinë tuaj punëtore
Punësoni një ekspert për t’ju ndihmuar të bëni dallimet mes punonjësve dhe kontraktorëve.

7. Frymëzoni fuqinë tuaj punëtore
Ndërtimi i një kompanie me një qëllim do t’i mbajë punonjësit tuaj të motivuar.

8. Tërhiqni talente
Një kulturë e madhe e kompanisë mund të jetë pasuria juaj më e madhe në procesin e punësimit.

9. Mbani dritën tuaj të kulturës
Ju mund të ndërtoni një kulturë efektive dhe bashkëpunuese duke inkurajuar punonjësit që të argëtohen.

10. Krijoni një staf ekspertësh
Ju mund të mendoni se nuk mund të përballoni një ekspert, por mund të përfundoni duke shpenzuar më shumë në burimet e jashtme.

11. Rregullojini mangësitë e njohurive tuaja
Ka disa punë që ju nuk mund t’i bëni vetë. Punësoni disa ekspertë në mënyrë që ju mund të përqëndroheni në çështje më të rëndësishme.

12. Menaxhoni procesin e punësimit
Mos u mbështesni shumë në rezymetë. Njihuni me kandidatët tuaj personalisht dhe përcaktoni nëse ata i përkasin kompanisë tuaj.

13. Bëni lëvizje vendimtare të personelit
Mos i lejoni punonjësit që nuk e bëjnë punën siç duhet të rrinë përreth jush.

Investoni në një staf të trajnuar mirë.

Burimi:www.businessmag.al