Një Thënie e Thjeshtë e Cila e Ka Shtyer Këtë Ndërmarrës Serik drejtë Suksesit

Nëse e keni lexuar ndonjëherë Mendoni dhe Rrituni të Pasur nga Napoleon Hill, atëherë ju jeni të njohur me konceptin e krijimit të “qëllimit kryesor.” Ashtu siç Hill shpjegon, qëllimi juaj kryesor është synimi juaj. Kjo është ajo ku ju doni të shkoni. Kjo është ajo që ju doni të ndërtoni. Kjo është ajo që ju doni të jeni. Ai nënvizon rëndësinë e mbjellë në mënyrë të vendosur në mendjen tuaj – duke shkuar aq larg sa të shkruani qëllimin tuaj kryesor, dhe pastaj të thonë me zë të lartë çdo mëngjes dhe çdo natë, derisa të shfaqet në realitetin tuaj.

Natyrisht, recitimi i një bandë të fjalëve nga një faqe nuk do të ju kthejë në një multi-milioner brenda natës. Ky nuk është qëllimi i saj. Arsyeja e Hill inkurajon individët aspirational të shkruajnë qëllimet e tyre kryesore dhe për t’a kujtuar veten në mënyrë të përditshme që të sigurojnë qartësi. Qartësia e çiftëzuar me fokusin etik të punës është receta e vërtetë për sukses.

Njerëz të tjerë të suksesshëm përdorin variacione të kësaj qasjeje. Kevin Harrington është një sipërmarrës serial dhe më i njohur për të shpikur “infomerciale.” Ai ka shitur miliarda në produkte dhe ka qenë gjykatës në Shark Tank. Në një intervistë të fundit, Harrington shpjegoi se ai në masë të madhe ia atribuon suksesin e tij në një kuotë të thjeshtë e cila e frymëzon atë për të marrë një qasje pozitive për jetën.

“Unë kam një thënie me të cilën unë jetoj, dhe ajo thotë kështu,” tha ai. “” Çfarëdo të dukshme t’a imagjinoni, dëshironi, besoni dhe, mbi të gjitha, me entuziazëm të veproni mbi të, ajo duhet të vijë në mënyrë të pashmangshme për të kaluar. ” ”

Ky është një citim me origjinë nga i ndjeri Paul J. Meyer, një autor dhe autoritet botëror i përcaktimit të qëllimit, motivimit, menaxhimit të kohës dhe zhvillimit personal dhe profesional.

“Unë dukshëm e imagjinoj veten duke qenë një sipërmarrës – dhe kam qenë që kur kam qenë 15 vjeç, mbyllja e rrugëve për para shtesë,” tha Harrington “Unë dëshiroja të isha një sipërmarrës.. Unë sinqerisht besoja se do të jem një sipërmarrës. Tani, shumë njerëz thonë të njëjtat gjëra, por a e dini ku bien ata? Ata nuk veprojnë sipas entuziazmit të të qenurit një sipërmarrës, dhe kjo është ajo që kam bërë, çdo ditë të vetme. ”

Kjo flet për një mësim shumë më të madh në lidhje me atë që me të vërtetë duhet të shfaqni realitetin tuaj dhe në fund të fundit të ndërtoni çfarëdo qoftë që ajo është që ju doni të ndërtoni. Kjo nuk ndodh menjëherë – po nuk duhet të ndodh. Ju së pari duhet të përballeni me pengesat dhe të nxjerrni mësime. Ju duhet të përqafoni sfidën tuaj me këmbëngulje, fokus, disiplinë dhe entuziazëm.

“Unë bëj 100 evente në vit”, tha Harrington. “Dhe unë e di  se nuk kam nevojë për t’i bërë ato, por unë dua t’i bëj. Unë dua të vazhdoj afrohem me sipërmarrjen me zemërim. Dua të vazhdoj ti shtrijë muskujt e mi në kureshtje. Unë dua të vazhdoj të përmirësohem, sepse kjo është ajo që është mbi të gjitha. Kjo është në lidhje me procesin, dhe dashurinë e biznesit. ”

Për t’a miratuar këtë mendim, herën tjetër kur gjërat nuk janë duke shkuar në rrugën tuaj, pyesni veten: A mund ta imagjinoj qëllimin tim ?; A besoj sinqerisht se unë mund t’a bëjë atë të ndodhë ?; dhe, mbi të gjitha, a jam unë entuziazt për të vepruar mbi ambiciet e mia çdo ditë?

Nëse ju përgjigjeni “po” për të treja, atëherë jini të durueshëm. Mos harroni, “Duhet të ndodhë në mënyrë të pashmangshme.” Nëse ai ka punuar për Harrington dhe Hill, ndoshta ajo do të punojë për ju, gjithashtu.

/entrepreneur.com.al