Që të jesh i suksesshëm, ngjitu nga shkallët – Richard Branson

Edhe pse Richard Branson është një fans i ngjitjes me ashensor, ai mendon se është shumë e rëndësishme që të ngjitemi nga shkallët – në mënyrë figurative.

Themeluesi i Virgin beson se të ngjisësh shkallët është një ushtrim mjaft i mirë, sidomos nëse ti punon ulur gjithë ditën.

Kohët e fundit në një postim, Branson jo vetëm që theksoi rëndësinë fizike të ngjitjes së shkallëve ai gjithashtu citoi se një sipërmarrës çdo ditë ngjit shkallët në karrierën e tij.

Siç e dimë të gjithë – sipërmarrja kërkon shumë kohë. Branson e quan këtë “një ngjitje graduale” me “dështime të pashmangshme dhe pengesa gjatë rrugës.” Shumë pak sipërmarrës mund të marrin ashensorin për te suksesi i menjëhershëm, shkruan ai.

Ndiq rrugën e ngadaltë. Ti do të jesh në gjendje të mësosh nga eksperienca jote dhe të përgatitesh më mirë për një të ardhme të suksesshme, këshillon Brandson.

“Më mirë se sa të arrish në krye pa patur eksperiencën e duhur, ty do të duhen vite eksperiencë, dështim, mësim – duke ngjitur shkallët – që mos të biesh menjëherë.”

Burimi:businessmag.al