Si Të Jeni i Parapëqyer Për Gazetarët

Çdoherë kur një gazetar ju bën thirrje  për mendimin tuaj si ekspert, kjo është një mundësi e shkëlqyer për të marrë publicitet falas për veten apo biznesin tuaj. Megjithatë, duke qenë një subjekt i madh interviste është një aftësi, dhe duke e ditur rrugën e duhur për t’u intervistuar mund të bëjë dallimin në mes duke kapur kohën tuaj në qendër të vëmendjes, ose duke i dhënë fund deri në dhomën e ndër[rerjeve. Më poshtë janë disa këshilla për të marrë kohën më të madhe ekran sa të jetë e mundur.

Rregullo se si do të përdoret produkti i përfunduar.
Para se të filloni, pyet gazetarin në qoftë se intervista juaj do të jetë transmetuar në tërësinë e saj, apo nëse do të jetë vetëm disa kapje më të mira. Nëse ato janë kapje vetëm të shkurta (e cila ndodh shpesh), ju do të dëshironi të inkorporoni pyetjen e gazetarit në çdo përgjigje.

Mendoni veten, nuk do të thotë për të përsëritur pyetjen, por përfshije në pyetje. Në këtë mënyrë, gazetari mund të përgadit pjesën më të shëndoshë në pjesë e tyre pa u shqetësuar për redaktim të ndërlikuar. Për shembull, në qoftë se gazetari pyet: “Pse kompania juaj ështe duke sponsorizuar këtë ngjarje sot?” mos thuaj “Sepse ne e dimë se të gjithë studentët duhet të kenë qasje në teknologji në klasë.” Në vend të kësaj, të fillojë me “ABC Korporata është krenar të sponsorizojë këtë ngjarje sot, sepse ne e dimë se që të gjithë studentët duhet të kenë qasje në teknologji në klasë. ”

Deklarata juaj do të qëndrojë më vete, dhe gazetari më shumë gjasa ta përdor atë.

Flasin në kafshon shëndoshë.
Historia e sotme e lajmit mesatar në televizioni është vetëm 90 sekonda ose më pak! Kjo do të thotë që ju duhet të mbani pjesën tuaj të shëndoshë shkurtër dhe të ëmbël në qoftë se ju doni një pjesë të mirë përfundimtare. Nëse ju keni një pak e njoftimit përpara intervistës tuaj, marrë një moment për të parashikojnë se çfarë do të jetë në pyetje të gazetarit, dhe shihni nëse ju mund të përgjigjeni atyre në 20 apo 25 sekonda. Jeni i zhytur në mendime për atë që mesazhi më i rëndësishëm që ju dëshironi për të përcjellë është, dhe nuk ndjehen të detyruar për të mbushur heshtjet në intervistë. Thuaj pjesën tuaj, dhe të presin për pyetjen tjetër.

Pyet nëse gazetari mori atë që ishte e nevojshme.
Gazetari juaj është ndoshta duke menduar se si historia do formë deri edhe para se të fillojë intervista juaj, dhe e di llojin e kafshon shëndoshë ata duhet të bëjnë pjesë të vijnë së bashku. A nuk do të turpërohet për të pyetur nëse ata kanë nevojë për ju për të komentuar në lidhje me ndonjë gjë tjetër. Nëse ju ofruar fitues kafshimin shëndoshë, që ju të merrni më shumë kohë të përballet dhe puna e tyre është më e lehtë.

Disa këshilla të tjera të shpejtë:

  • Mos e kap mikrofonin; gjithmonë lëre gazetarin ta mbajë atë për ju.
  • Shikoni gazetarin, jo kamerën.
  • Ju mund të posrositni një kopje me cilësi të lartë të intervistës tuaj nga stacioni televiziv për përdorimin tuaj promovues. Kontaktoni ata menjëherë për më shumë informacion.

Duke tërhequr një histori së bashku nga një grumbull informacionesh të duhura për intervistë nuk është diçka e lehtë. Kuptimi i procesit nga ana e syrit të gazetarit do të ju ndihmojë të bëni kohën më të madhe të kohës suaj para kamerës.

entrepreneur.com.al/