Si të përgjigjeni në një intervistë kur iu thonë “Më tregoni rreth vetes tuaj”?

“Më tregoni rreth vetes.”

Kjo është një pyetje e thjeshtë që hap shumë intervista pune.

Është gjithashtu një pyetje që studentja e Harvard Jessica Pointing e ka hasur disa herë.

Ajo thotë se ishte pyetja më e zakonshme gjatë gjithë intervistave të saj për teknologjinë, konsultime dhe praktika finance, e cila rezultoi në oferta nga Google, Apple, Facebook, Microsoft, McKinsey, Bain, Goldman Sachs dhe Morgan Stanley.

Pointing, website-i i të cilës, “The Optimize Guide”, përmban këshilla arsimore dhe karriere për nxënësit e shkollave të mesme dhe kolegjit, thotë se është e rëndësishme përgatitja për këtë pyetje.

“Ju duhet të dini menjëherë përgjigjen e kësaj pyetjeje,” tha ajo për Business Insider. “Është ashensori i pitch-it tuaj. Përveç kësaj, ndoshta do të jetë pyetja e parë e pyetur në një intervistë. Përshtypjet e para kanë rëndësi.”

Pra, cili është sekreti për përpilimin e përgjigjes së përsosur për këtë pyetje të përbashkët?

  • Filloni me një hyrje të shkurtër që përfshin emrin tuaj, shkollën tuaj dhe atë që ju jeni duke studiuar (në qoftë se ju jeni një gjimnazist ose një i diplomuar i kohëve të fundit). Për shembull, ajo fillon me “Unë jam Jessica Pointing. Po studioj fizikë dhe shkenca kompjuterike në Harvard.”
  • Gërmoni nëpër disa nga pikat kyçe të rezumesë tuaj. Mos e teproni- përmendni vetëm disa nga arritjet për të cilat jeni krenare.
  • Shkurtimisht flisni për arsyen se pse dëshironi të punoni për kompaninë. Jini specifikë për rolin që po aplikoni. Sigurohuni të përshkruani mënyrën se si aftësitë tuaja lidhen me rolin që po aplikoni.

“Kjo më kujton intervistuesit që bëjnë pyetjen ‘pse jeni një kandidat i mirë për këtë punë’” tha Pointing. Dhe ky, në fund të ditës, është qëllimi juaj i fundit.

 

Burimi:businessmag.al

Rreth autorit

Kolegji Universum

Shënoni komentin tuaj