Suksesi i biznesit fillon “Me një person, një ide dhe një pasion”

Liderët përfshirë themeluesin e Candy Bar Dylan dhe bashkëthemeluesin e Birchbox ndajnë disa këshilla gjatë Konferencës të Ditës të Femrave Sipërmarrëse.

Kur shikoni statistikat rreth femrave dhe punës, ju kuptoni që kemi një rrugë të gjatë për të bërë.

Vetëm 4 për qind e Fortune 500 CEO janë femra. 38% e kompanive të reja janë nisur nga femrat, por vetëm rreth 6% e këtyre bizneseve marrin fonde sipërmarrjeje.

Por femrat themeluese dhe CEO që folën të premten në konferencën e Ditës së Femrave Sipërmarrëse mbajtur në Kombet e Bashkuara iu kërkuan audiencës prej sipërmarrësve dhe aspiruan pronarët e bizneseve të ndihmojnë njëri tjetrin në ndjekje të qëllimeve të tyre të guximshme.

Më poshtë janë pesë këllshilla për fuqizimin e biznesit.

  1. Suksesi nuk varet nga vetëm një person

Ndërsa biznesi është vizioni juaj, është e rëndësishme të mbani mend se ju nuk jeni i vetmi që është duke ndërmarrë një rrezik. Punonjësit e vjetër, të cilët janë në bord dhe besojnë në atë që ju po përpiqeni të bëni vënë jetesën e tyre në rrezik.

Si një sipërmarrës, ju punësoni njerëz. Ju keni një përgjegjësi për sigurinë e kompanisë suaj“, tha Ramya Joseph, themelues dhe CEO i AI.

Katia Beauchamp bashkë-themeluese dhe CEO e Birchbox kujton se gjatë ditëve të para në kompani, besimi i saj fillestar ishte se ajo do të ishte një triumf i vërtetë, nëse i bënte të gjitha vetë.

“Nuk duhet të humbisni kohën tuaj në këto pengesa,” tha ajo. “Arsyeja për të kërkuar ndihmë nuk është marrja e një përgjigje të drejtë, është për të marrë perspektivë.”

Me këtë shumëllojshmëri perspektive, shpjegoi ajo, ju mund të merrni vendimin që është i drejtë për ju dhe kompaninë tuaj.

  1. Paguni më përpara

Mindy Grosman CEO i HSN tha se disa nga pjesët më të kënaqshme të karrierës së saj kanë qenë kur ndihmonte të tjerët, madje edhe kur sukseset e tyre nuk kanë pasur ndonjë ndikim për të.

“Kur ju keni avantazhin e mentorimit, jepeni atë,” tha ajo. “Këshilloni sa më shumë që mundemi dhe jini të patrembur.”

  1. Mos prisni të flisni për atë që ju intereson

Kur ndërtoni një kulturë kompanie që është e larmishme dhe gjithëpërfshirëse, “në çdo moment të karrierës tuaj, ju keni kapacitetin për të lënë një impakt.” tha Grosman. Pjesë e kësaj është të siguroheni që të gjithë me të cilët punoni nga partnerët te shitësit e agjencive të rekrutimit kanë të njëjtin mënyrë blerjeje si ju.

“Kjo nuk është diçka me të cilën ju mund të delegoni,” tha ajo. “Ajo duhet të jetë një parim i strategjisë së biznesit tuaj. Ju duhet t’i mbani të gjithë në zinxhirin e llogarisë së furnizimit.”

Kay Koplovitz, themeluese e SHBA Networks, i kanalit Syfy dhe Springboard Enterprises, ka thënë se në fund të fundit, ju jeni avokat më i mirë i vetes tuaj.

“Ju duhet të doni tingujt e zërit tuaj,” tha ajo. “Të ndiheni rehat kur flisni për arritjet dhe suksesin tuaj.”

  1. Ndiqni paratë

Joseph këshillon se kur kërkoni kapital, ju duhet të ndikoni me bashkëbisedimin tuaj mënyrën se si investitori në fjalë të shohë potencialin e kompanisë suaj. Mendoni se si duket nga jashtë.

“Investitorët shohin shumë marrëveshje dhe ata duhet të dinë se ju do shkoni dhe do godisni në shenjë”, tha Joseph. “Ju nuk mund të shisni historinë, ju keni për të shitur biznesin.”

“[Shpjegoni] rastin e biznesit, kthimin e investimeve, planin e veprimit dhe atë rezultat që mendoni se do ketë biznesi juaj,” tha Grosman.

  1. Ëndërroni lart dhe gjeni njerëz për të ndarë ëndërrat tuaja

Dylan Lauren, themeluesi i Candy Bar Dylan, tha se ishin njerëzit që ajo takoi gjatë rrugës, të cilët bënë të mundur që biznesi i saj të rritet në atë që është sot.

“Lidhuni me të gjithë. Mos humbisni asnjë mundësi për t’u prezantuar me ndonjë,” tha ajo. “Nëse ju besoni se ideja juaj është e madhe, rrethojeni veten me njerëz që besojnë në të “.

Koplovitz u pajtua me idenë se suksesi fillon me kapitalin njerëzor dhe i bëri thirrje audiencës të mos hezitojë për të nisur diçka të re.

“Të gjitha bizneset e mëdha fillojnë me pak gjëra. Ato fillojnë me një person, një ide dhe një pasion,” tha ajo.” Çdokush mund ta bëjë atë. Vetëm shkoni atje dhe vendosuni para të tjerëve. ”

Burimi:www.businessmag.al