Markat më të vlefshme në çdo vend të botës

Marka më e vlefshme në botë është në pronësi të një kompanie që me shumë gjasa ju ndërveproni me të çdo ditë. Në fakt, ju mund ta keni hapur këtë web faqe dhe ta keni përdorur atë.Kjo markë është Google – dhe ajo dominon në internet me një pjesë të tregut të kërkimin në 64%, ndërsa gjeneron rreth 41% të të gjitha të ardhurave nga reklamat dixhitale në nivel global.

Sipas listës më të fundit të vitit 2017 “Brand Finance”, vlera e markës Google është rritur kohët e fundit në 109.5 miliardë $, e cila i zë vendin prej 107.1 miliardë dollarësh markës së Apple nga kreu i listës.

Marka më e vlefshme në çdo vend

Infografiku i sotëm vjen nga “HowMuch.net”, një site për informacionin e kostove. Ajo tregon markat më të vlefshme për dhe ka vendosur për çdo vend vlerën e kësaj kompanie në dollarë.

Është interesante të theksohet vlera nga vendi në vend.

Google është marka më e vlefshme në botë në 109 miliardë $ – dhe është ndjekur nga marka të tjera të SHBA-së si Apple (107.1 miliardë $) ose Amazon (106.4 miliardë $). Megjithatë, ka vetëm dy marka me vlerë të lartë që nuk janë në SHBA, konglomerati i Koresë së Jugut Samsung (66.2 miliardë $) dhe Banka Kineze ICBC (47.8 miliardë $).

Dy prodhues makinash gjithashtu renditen mjaft lart. Toyota e Japonisë dhe BMW e Gjermanisë të dyja kanë vlerësime të rëndësishme në 46.3 miliardë $ dhe 37.1 për miliardë $.

Pas kësaj, kemi një rënie mjaft të madhe në vlerë për shumicën e vendeve të tjera. Markat e larta në vende si Kanadaja, Italia, Zvicra, Australia, Rusia, India dhe Spanja nuk e kalojnë vlerën e 20 miliardë $. Në të gjithë kontinentin e Amerikës së Jugut, marka më e vlefshme është Itaú i Brazilit, një bankë me një vlerë marke prej vetëm 6.9 miliardë $.

Me llogaritjet tona, 76 e top 100 markave nuk janë në asnjë nga vendet e Shteteve të Bashkuara, Kinë apo Japoni.

most-valuable-brands

 

Rreth autorit

Kolegji Universum

Shënoni komentin tuaj